Υπεύθυνη επικοινωνίας

H κα. Δρακοπαναγιωτάκη Ευγενία είναι πτυχιούχος καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου της Θεσσαλίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην παιδική ηλικία. Έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης τόσο σε φροντιστήρια και όσο και στην κατ’οίκον διδασκαλία.

Από το 2010 εργάζεται ως φιλόλογος σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Αττικής  όπου έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Κοινωνιολογίας Γ Λυκείου, Ιστορίας Γ λυκείου ανθρωπιστικών σπουδών, Αρχαίων Ελληνικών κατεύθυνσης Γ λυκείου (γνωστό και άγνωστο), Έκφρασης- Έκθεσης Γ λυκείου, Έκφρασης- Έκθεσης Β λυκείου, Αρχαίων Ελληνικών κατεύθυνσης Β λυκείου (γνωστό και άγνωστο), Αρχαίων Ελληνικών Α λυκείου, Έκφρασης -Έκθεσης στην Α λυκείου, Νεοελληνικής Γλώσσας σε Α.Β.Γ λυκείου (ΕΠΑΛ), Αρχαίων Ελληνικών Α,Β,Γ γυμνασίου, Νέων Ελληνικών Α,Β,Γ γυμνασίου, Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α,Β,Γ γυμνασίου. Επίσης  έχει αναλάβει το ρόλο του Συμβούλου καθηγητή σε όλες τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου. 

Από το 2008 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου (αρχαία ελληνική και νεοελληνική γλώσσα, Ομήρου Οδύσσεια και Ιλιάδα, Ελένη, νεοελληνικά κείμενα, ιστορία) και σε μαθητές λυκείου (αρχαία ελληνική γλώσσα γενικής παιδείας, κατεύθυνσης και νεοελληνική γλώσσα, νεοελληνική λογοτεχνία, κοινωνιολογία, ιστορία) και αναλαμβάνει το διάβασμα μαθητών δημοτικού σε όλα τα μαθήματα. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως εκπαιδευτική σύμβουλος πραγματοποιώντας συνεδρίες διαχείρισης χρόνου, οργάνωσης προγράμματος μελέτης, διαχείρισης σχολικού άγχους και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Από το 2012 αναλαμβάνει την προετοιμασία για τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια με πολλές επιτυχίες μαθητών της στην Ευαγγελική Σχολή και στην Ιωνίδειο.

Διαθέτει εμπειρία σε παράδοση μαθημάτων μέσω skype, zoom, viber.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ- ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

• Harvard: Introduction to Family Engagement in Education

• Πρόγραμμα εξειδίκευσης ΕΚΠΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική».

• Πρόγραμμα εξειδίκευσης ΕΚΠΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με θέμα: «Εφαρμογές της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση, τα Παιδιά και τους Εφήβους».

• Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία με έμφαση την Έρευνα, στη Σχολική Ψυχολογία και τις αναπτυξιακές διαταραχές και αποκλίσεις.

  • Πρόγραμμα εξειδίκευσης ΕΚΠΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Συμβουλευτική Εφήβων Και Ενηλίκων».
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξειδίκευση: Μαθησιακές Δυσκολίες: Θεωρία και Πράξη

• Σεμινάριο για τον αυτισμό (αυτιστικό φάσμα) από το Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών
• «Από δάσκαλος …εμψυχωτής: Βιωματικό εργαστήρι-ομάδα συνάντησης» Φορέας Εκπαίδευσης: Κέντρο Σεμιναρίων Ευρυμάθεια

• Συνέδριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. με θέμα: «Η Παιδική Ηλικία : Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις».

• Διεθνές σεμινάριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. και Σχολής Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ, στο οποίο δίδαξαν ο Ομότιμος Καθηγητής του Wuppertal University κ.Heinz Sunker, ο Ομότιμος Καθηγητής του University of Osnabrueck κ. Gyorgy Szell και η Καθηγήτρια -Head of Department of Sociology, Surrey University κ. Jo Morgan Ellis.